Stanmore, Harrow 

This project in Stanmore was a successful cooperation between ROA and a self builder client. With decades of experience in the construction industry as background, the client decided to coordinate the construction design themselves, manage the construction works and various sub-contractor trades on site and be responsible for the sourcing and ordering of high quality finishes and fittings for bathrooms, flooring, furniture, and bespoke feature elements such as the Murano glass lighting objects in the staircase.  
 
ROA provided general architectural services and developed the internal spaces with an interior designer and the client. The living room unusually opens up to the generous ground floor staircore and hallway. Together with large floor to ceiling glazed elements between kitchen, prayer room and living room and the bifold patio doors, the spacious open plan ground floor feels vary airy and light.  
 
Rather than providing individual rooms, rigidly separated by doors and filled with specific functions the client enjoys the concept of a flowing space filled with features and furniture, allowing greater connection of people within these prime spaces.The bedrooms were traditionally designed as individual spaces, each with their own ensuite bathroom and unique characteristics, instead of generic, interchangable rooms. In the core of the building a group of stunning, yellow Murano glass pendant light objects flow from the upper floors towards the ground floor entrance hallway, adding a subtle glamour to the building. 

Stanmore, Harrow 

This project in Stanmore was a successful cooperation between ROA and a self builder client. With decades of experience in the construction industry as background, the client decided to coordinate the construction design themselves, manage the construction works and various sub-contractor trades on site and be responsible for the sourcing and ordering of high quality finishes and fittings for bathrooms, flooring, furniture, and bespoke feature elements such as the Murano glass lighting objects in the staircase.  
 
ROA provided general architectural services and developed the internal spaces with an interior designer and the client. The living room unusually opens up to the generous ground floor staircore and hallway. Together with large floor to ceiling glazed elements between kitchen, prayer room and living room and the bifold patio doors, the spacious open plan ground floor feels vary airy and light.  
 
Rather than providing individual rooms, rigidly separated by doors and filled with specific functions the client enjoys the concept of a flowing space filled with features and furniture, allowing greater connection of people within these prime spaces.The bedrooms were traditionally designed as individual spaces, each with their own ensuite bathroom and unique characteristics, instead of generic, interchangable rooms. In the core of the building a group of stunning, yellow Murano glass pendant light objects flow from the upper floors towards the ground floor entrance hallway, adding a subtle glamour to the building. 
Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings